Informační stránky poslance MUDr. Milana Cabrnocha
| Novinky | Mapa stránek |
ROZHOVOR

Odpověd na otázku Kolínského presu

MUDr. Milan Cabrnoch, 7. listopadu 2002

odpověd na otázku ohledně povolební situace

Pres: Zaznělo z řad Vašich oponentů, ze se Váš kandidát na starostu Mgr. Ondřej Plašil během povolebních jednaní ani nepokusil usilovat o místo starosty, jak o tom mluvil před volbami. Je to pravda?

Cabrnoch: V Kolíně v komunálních volbách vyhrála pravice (17 mandátů z 27) a nejvíce mandátů (8) získala ODS. Naším prvním cílem je realizovat náš volební program. Nejlepší cestou k tomu je koalice pravicových stran, tedy ODS - Nezávislí, případně ODS – Nezávislí – KDU ČSL. Otázku osob na radnici nevnímáme jako prioritu, jednoznačným lídrem ODS a kandidátem na starostu je Mgr. Ondřej Plašil.

Podle dohody, na které jsme se před volbami ústně dohodli s Nezávislými a jejíž obsah uveřejníme, jsme jako vítěz voleb oslovili Nezávislé jako druhou nejsilnější politickou stranu v zastupitelstvu a na jednání s nimi jim nabídli společnou koalici na radnici.

Nezávislí v první větě jednání vyjádřili svůj nekompromisní požadavek na udržení místa starosty pro paní Majerovou. V jednání dále nezávislí žádají spolupráci s ČSSD, důvodem je obava ze zastavení přísunu peněz od vlády.

ODS deklarovala, že je připravena jednat o různých variantách, předmětem jednání nejsou místa na radnici pro konkrétní osoby, ale pravicové vedení města a pravicový program vzniklé koalice. Současně trváme na tom, že jsme připraveni jednat o spolupráci se všemi demokratickými stranami a promítnout volební výsledek, tedy vůli občanů Kolína, do složení nejen zastupitelstva, ale i rady a vedení města.


 

Související:

 
 

 

 

© MUDr. Milan Cabrnoch 2003