Informační stránky poslance MUDr. Milana Cabrnocha
| Novinky | Mapa stránek |
ROZHOVOR

Odpovědi do ankety Kolínského presu

MUDr. Milan Cabrnoch, 3. července 2002

rozhovor

1) Za co byste chtěli pochválit Technické služby města Kolína? Za co by naopak měly být pokárány?

Technické služby města Kolína nijak zvlášť nesleduji, proto nemohu ani kritizovat, ani chválit. Skutečností je, že se na mne jako na poslance za celé uplynulé čtyři roky neobrátil žádný občan se stížností (ani s chválou) na Technické služby. Uvidíme další čtyři roky.

2) Měla by v čísti kolínské synagogy vzniknout stálá expozice k dějinám Židů ve městě?

Ano, s takovým návrhem souhlasím. Židé ke Kolínu historicky patří, jsou součástí jeho dějin. Podle mých zkušeností je obecné povědomí o historii Kolína mezi jeho obyvateli a nejen mezi nimi malé. Vytvoření stálé expozice by bylo prospěšné. Vedle stálé expozice by v synagóze měl být prostor pro výstavy dočasné.

3) Měla by být jednání městské rady veřejná a ne veřejnosti uzavřená jako doposud?

Jsem doufám dostatečně znám jako velký kritik nedostatečné komunikace radnice s veřejností. Přesto jsem toho názoru, že jednání městské rady veřejná být nemají. není to obvyklé u žádného ze srovnatelných orgánů. Rada města je jakousi vládou, zastupitelstvo potom parlamentem. Jednání vlády jsou neveřejná, jednání parlamentu veřejná. Je na vedení města, aby poctivě a úplně o jednání rady informovalo zastupitele i veřejnost. Faktem je, že stávající vedení to nedělá, a možná i to je příčinou volání po veřejném jednání rady.

4) Mělo by město Kolín vypsat cílené granty na podporu kulturního života města? Chybí vám něco po kulturní stránce v Kolíně?

Granty na podporu kulturního života jsou velmi dobrým nástrojem k tomu, jak může město přispívat k rozvoji kultury ve městě a dokonce ji i ovlivňovat. Podporuji je. V Kolíně mi chybí například komorní klubová scéna zaměřená na střední věk. Po pravdě si však myslím, že díky dobré dostupnosti metropole je kulturní vyžití pro obyvatele Kolína řádově lepší než je tomu v jiných oblastech země.


 

Související:

 
 

 

 

© MUDr. Milan Cabrnoch 2003