Informační stránky poslance MUDr. Milana Cabrnocha
| Novinky | Mapa stránek |
ROZHOVOR

Odpovědi pro MF DNES na předvolební téma

MUDr. Milan Cabrnoch, 19. května 2002

rozhovor

1. Proč jste se rozhodl kandidovat do parlamentu?

Kandidovat do sněmovny jsem se rozhodl již v roce 1998. Dostal jsem podporu členů ODS v Kolíně, na okrese Kolín a také ve Středočeském kraji. V tomto volebním období jsem pracoval ve sněmovně především v oblasti socialní a zdravotní politiky. V této práci chci pokračovat a prosazovat zlepšení legislativy i v těchto dvou oblastech. Dostal jsem podporu členů ODS a ta mne zavazuje.

2. Proč by měli voliči volit právě Vás?

Voliči budou volit především ODS, důvodem je její dlouhodobá konzistentní politika, volebni program, zkušenosti obyvatel s prací ODS ve sněmovně i mimo ní. Jsem přesvědčen, že kromě správného programu má i lidi, schopné tento program realizgovat.

3. Jaké změny byste chtěl v parlamentu prosadit?

Budu prosazovat nové zákony v oblasti zdravotnictví, zdravotního pojištění, důchodového pojištění. Budu prosazovat svobodu a odpovědnost občana, privatizaci, redukci zbytečně přebujelé byrokracie.

4. Jaké problémy považujete za nejzávažnější ve Středočeském kraji?

Nejzávažnější je podle mne nedokončená reforma veřejné správy. Vláda ČSSD neodpovědně nastartovala proces, o kterém nikdo dnes neví, jak bude probíhat a jak skončí. Jediné, co víme, že to bude drahé a že to zaplatíme my, občané. Za nejzávažnější pokládám úsilí o zvládnutí tohoto procestu tak, aby vznikly pouze neodvratné škody a aby veřejná správa sloužila občanům a ne úřadům.


 

Související:

 
 

 

 

© MUDr. Milan Cabrnoch 2003