Informační stránky poslance MUDr. Milana Cabrnocha
| Novinky | Mapa stránek |
ROZHOVOR

Odpovědi na dotazy Kolínského Presu

MUDr. Milan Cabrnoch, 25. dubna 2002

rozhovor

1. Je podle vás správné, že šetření neoprávněného podnikání Zpravodaje Města Kolína bylo odloženo? Má podléhat uvádění inzerce v městské tiskovině za úplatu živnostenskému režimu jako tomu je u ostatních? (viz PRES z 3.4.)

Politikovi nepřísluší hodnotit rozhodnutí o odložení šetření. Osobně zastávám názor, že pro podnikání je třeba vytvořit rovné podmínky.

2. Vítáte otevření kolínského centra automobilové dopravě? Nebo jste byl spokojenější s předchozím stavem? Myslíte, že to pomůže rozvoji podnikání ve středu města?

Ano, otevření centra města dopravě vítám. Bydlím na náměstí již bezmála třináct let. Po celou tuto dobu se po náměstí pohybuje hodně osobních i nákladních aut, bez ohledu na to, zda byl nebo nebyl vjezd omezen. Věřím, že otevření centra všem, kdo tam potřebují vjet, odstraní řadu nesmyslných administrativních bariér a pomůže oživení centra města.

3. Na 14. července sdružení Arnika a Deutsche Umwelthilfe vyhlásila První mezinárodní den koupání v Labi. V ten den ve 14 hodin by měli lidé od pramene až po Severní moře podle přání organizátorů skočit do chladivých vod řeky a koupat se v ní. A co vy? Měli byste tu odvahu a vykoupali byste se v Labi? Skočili byste do řeky přímo v Kolíně?

Nemám s tím problém. Biologicky patřím mezi tlustokožce a nebojím se v Labi v Kolíně vykoupat. Někdy si neuvědomujeme, jaký ohromný pokrok udělala naše zem od konce komunistické vlády pro životní prostředí - čistota Labe je jedním z příkladů.

4. Hlasoval byste pro odluku církve od státu? Proč ano nebo ne?

Takhle jednoduché to není. Vnímám církev jako historickou součást naší společnosti, ne však jako součást našeho státu. Je nepochybné, že je třeba zajistit i finanční prostředky pro práci církve. Jsem přesvědčen, že církev nemá být ve společnosti diskriminována, ať již pozitivně či negativně, má mít stejná pravidla pro svou práci jako jiné organizace.

5. Mělo by Zastupitelstvo města Kolína mít méně členů? Pokud ano, kolik a proč?

O počtu členů zastupitelstva rozhodne zastupitelstvo před podzimními volbami. Důležité je, kolik má zastupitelstvo členů, kteří skutečně pracují. A tady se obávám, že je v Kolíně zastupitelů málo. ODS jako vždy postaví kandidátku, na které budou osobnosti ochotné a schopné v zastupitelstvu opravdu poctivě pracovat.

6. Jste pro to, aby se lokalita zálabské Skály stala ochranným pásmem? Co byste v místě rádi viděli?

Velmi zajímavá lokalita zálabské Skály je bohužel již značně poškozena komunistickou budovatelskou činností. Potřebuje, tak jako i jiná místa v Kolíně citlivý přístup. Nemyslím, že je nezbytné udělat ze Skály rezervaci.


 

Související:

 
 

 

 

© MUDr. Milan Cabrnoch 2003