Informační stránky poslance MUDr. Milana Cabrnocha
| Novinky | Mapa stránek |
ROZHOVOR

Odpovědi na dotazy Kolínského Presu

MUDr. Milan Cabrnoch, 12. března 2002

rozhovor

1) Měl by se prezident republiky volit přímo? Proč ano nebo ne? Měly by být hlavě státu sníženy pravomoci? Pokud ano, jaké a proč? Máte svého favorita na prezidenta? Koho?

Podle mého názoru našemu ústavnímu systému lépe odpovídá stávající způsob volby prezidenta. Pokud budeme něco měnit, je třeba uvažovat nejen o změně způsobu volby prezidenta, ale také o jeho pravomocích a postavení. Do této diskuse patří i téma zrušení senátu.

2) Na Šťáralce už pátým rokem občané čekají na pomoc radnice při řešení katastrofického stavu narušení vodních poměrů, který zapříčiňuje časté zaplavování sklepů jejich rodinných domků a podmáčení pozemků. Co by postižení měli udělat k nápravě, když už před pěti lety tajemník Jan Pešek sliboval, že záležitostí se bude město spolu s dalšími organizacemi zabývat , ale dodnes k nápravě nedošlo?

Starého psa novým kouskům nenaučíš - nezbývá nic jiného, než aby to nespokojení voliči stávajícímu vedení města spočítali v podzimních volbách.

3) Sledujete obsah úřední desky na kolínské radnici? Neměla by být přemístěna ven, aby měla veřejnost možnost přečíst si údaje na ní i mimo pracovní dobu městského úřadu?

Úřední desku nesleduji, obvykle je v době, kdy bych na to měl čas, zamčeno. Plně podporuji umístění úřední desky na veřejné místo přístupné 24 hodin, a především její umístění na internetu.

4) S jakým konkrétním příkladem lidské dobroty jste se v poslední době setkali?

Ano, setkal jsem se s mimořádně lidským a dobrým přístupem jednoho lékaře k mému nemocnému tatínkovi. Znovu jsem si uvědomil, jak nesmírně je právě v dnešní době cenný vztah člověka k člověku.

5) Je správné dávat přídavky na děti plošně bez rozdílu mezi příjmy jednotlivých rodin? Proč ano nebo ne?

Plošné přídavky na děti jsou nesmysl. Socialisté rozdávají veřejné peníze těm, kdo je nepotřebují a ani nechtějí. Nesmíme zapomínat, že peníze nám všem nejprve pan Špidla ve vysokých daních sebere a potom nám část z nich laskavě vrátí.

6) Myslíte, že kolínští radní mají na to často složitá rozhodnutí důkladně zvážit se znalostí věci? Měli by být radní i takových měst jako je Kolín uvolněni ze svých zaměstnání a pobírat za tuto práci normální plat jako třeba starostka či její zástupce?

Na to je po třeba zeptat se radních. Když vycházím z kvality materiálů, které nám paní starostka a rada města předkládají jako podklady pro jednání zastupitelstva, obávám se, že radní mají špatné podklady. Uvolnění radních nepodporuji, řešením je zlepšení práce úředníků, za což odpovídá starostka.


 

Související:

 
 

 

 

© MUDr. Milan Cabrnoch 2003