Informační stránky poslance MUDr. Milana Cabrnocha
| Novinky | Mapa stránek |
ROZHOVOR

Odpovědi na dotazy Kolínského Presu

MUDr. Milan Cabrnoch, 30. ledna 2002

rozhovor

1. Myslíte, že nová továrna na automobily u Kolína přinese regionu jen samé klady? Zamýšleli jste se nad možnými zápory? Víte o nějakých? Pokud ano, které to podle Vás budou?

Továrna na automobily přinese velkou investici, mnoho nových pracovních příležitostí, zvýšení zájmu o bydlení, zvýšení poptávky po zboží. Samozřejmě i negativa, která jsou spojena s velkou stavbou a zvýšeným pohybem osob. Ale přínosy jednoznačně převyšují.

2. Považujete za slušné, když občan (v našem případě Ivo Rus) předá starostce žádost o zrušení zastávky MAD před jeho domem (v Táboritské ulici) podloženou posudkem statika v jeho prospěch (v listopadu 2001), aniž by byl vůbec informován o tom, jak město rozhodne nebo zda a jak na celé věci pracuje? Odpovědi se nedočkal zatím dva měsíce.

Naprosto nedostatečnou komunikaci radnice v čele s paní starostkou kritizuji tak často, že je mi to již osobně trapné. Stávající vedení města už novým kouskům nenaučíme, nezbývá než rozumněji volit.

3. Každoročně Okresní hospodářská komora vyhlašuje osobnost roku města Kolína. Kdo by měl podle Vás tento titul za uplynulý rok získat a proč?

Vyhlášení osobnosti roku je věcí hospodářské komory. Neznám pravidla této soutěže, nemám ambici vybírat vítěze. Vážím si každého, kdo umí přiložit ruku k dílu, případně dokonce nejen ku vlastnímu prospěchu.

4. Myslíte, že je správné, když město plošně dotuje ceny jízdného Městské autobusové dopravy Kolín a za odvoz a likvidaci odpadu? Proč ano nebo ne?

Rozhodně není správné, aby město dotovalo něco, co si mají a mohou zaplatit občané. Je to falešná solidarita a pozůstatek socialismu. Město má za úkol spravovat věci veřejné a případně pomáhat, ale těm, kdo to skutečně potřebují.

5. Měl by být Zpravodaj města Kolína zpoplatněný, jako je tomu jinde? Proč ano a nebo ne? Myslíte si, že je správné, když na vydírání této tiskoviny nepřímo přispívají i občané, kteří o ní nemají zájem? Za jakou cenu by měl být prodáván?

Zpravodaj města je nástroj zastupitelstva a úřadu určený ke komunikaci s občany. Nevadí mi, že je zdarma. Byl bych rád, kdyby byl jeho obsah takový, aby zajímal všechny občany.

6. Máte psa? Považujete za potřebné, aby pes chodil po ulici vždy na vodítku? Vzali byste psa z útulku?

Nemám psa. Pokud bych měl více času, psa bych si moc přál. Souhlasím s tím, aby byl pes na ulici vždy na vodítku. Především by měli majitelé pejsků po svých kamarádech uklízet, budeme je potom mít všichni ještě raději.


 

Související:

 
 

 

 

© MUDr. Milan Cabrnoch 2003