Informační stránky poslance MUDr. Milana Cabrnocha
| Novinky | Mapa stránek |
ROZHOVOR

Odpovědi na dotazy Kolínského Presu

MUDr. Milan Cabrnoch, 6. prosince 2000

rozhovor

1) Jaké jsou podle Vás důvody neúčasti lidí u voleb? Je vina na straně občanů nebo politických stran? Mohou politici pro zdar věci udělat více? Co?

Neviním ani politiky, ani občany. Zúčastnit se voleb je právem, které každý může a nemusí využít. Co mi vadí, je nezájem a pasivita. Nejen politici, ale všichni, kterým záleží na tom, v jakých podmínkách budeme žít, mají za úkol probudit lhostejné.

2) Co u Vás rozhoduje při koupi vánočních dárků? Jakou částku jste ochotni do nich celkově investovat?

Velmi rád kupuji dárky užitečné a milé. Přesto, že trávím hodně času v Praze, budu jako obvykle nakupovat v Kolíně. Na ceně nezáleží, rozhodující je, aby dárek udělal radost.

3) Co nejlepšího Vás v tomto roce potkalo? Proč onu událost považujete za nejlepší?

V roce 2000 jsem se oženil. Potkal jsem ženu, která je mi zázemím a oporou. Je to to nejlepší, co mne v tomto roce potkalo. Moc se snažím, abych si své štěstí zasloužil.

4) Co by město mělo udělat s vodárnou, pokud zamýšlenou koupi uskuteční?

Vodárna je technická památka a dominanta města. Měla by být udržována v pořádku, mohla by se stát cílem pěkných procházek.

5) Myslíte, že je dnes správné pohrdnout zdlouhavou soudní cestou a na nepohodlné dlužníky poslat tzv.: " vymahače " ? Myslíte si, že dlužník zaslouží vůbec nějaké ohledy, jako např. že úřady nechtějí nebo nemohou zveřejňovat jejich jména?

Jsem velmi proti všeobecně přijímanému dlužení. Upřednostňuji soud, pokud možno rychlý. Jsem proti neodůvodněné ochraně dlužníků. Jedním z největších dlužníků je stát, ten by měl co nejvíce a nejdříve svých dluhů vyrovnat.

6) Myslíte si, že odborová organizace ve firmě má nějaký smysl? Pokud ano, jaký? Má mít právo mluvit vedoucím představitelům společnosti, kteří mají za firmu zodpovědnost nebo finanční závazek, do výroby nebo finanční politiky?

Odborná organizace může být dobrým partnerem vedení firmy a dobrým zástupcem zaměstnanců. Důležité je, kdo a jak za odbory vystupuje. Mnozí rádoby odboráři si pletou svou roli s politikou. V malých firmách mohou být odbory i zbytečné.


 

Související:

 
 

 

 

© MUDr. Milan Cabrnoch 2003