Informační stránky poslance MUDr. Milana Cabrnocha
| Novinky | Mapa stránek |
ROZHOVOR

Odpovědi na dotazy Kolínského Presu

MUDr. Milan Cabrnoch, 4. září 2000

rozhovor

1) Co Vás v poslední době naštvalo a co Vám naopak udělalo radost? Proč?

Mám zřejmě velké štěstí, ale v poslední době mne opravdu nic zásadně nenaštvalo. Drobné patálie nepočítám, snažím se být pozitivní. Radost mi udělal můj bratr, který mne učinil strýcem.

2) Myslíte si, že vydavatelé novin nebo přímo novináři jsou schopni vytvářet aféry takového rázu jako operace Olovo či Bamberská aféra, jak naznačil premiér Zeman? Proč si myslíte, že ano nebo ne?

K novinářům a médiím jsem shovívavě kritický, ale nevěřím, že by cíleně vytvářeli velké aféry. Často jde spíš o špatné pochopení, snahu sehnat zajímavou informaci, někdy také špatně odvedenou práci. Na Zemanovy kufříky prostě nevěřím.

3) Měla by radnice (komise pro vyhodnocení nabídek) při výběrových řízeních upřednostňovat místní podnikatele a firmy, pokud tomu nebudou bránit závažné okolnosti? Proč ano nebo ne?

Výběrová řízení se musí vždy řídit stanovenými podmínkami. Zařadit mezi tyto podmínky sídlo firmy v místě je lákavé především proto, že daňové odvody zůstávají ve městě.

3) Zajímali jste se o územní plán Kolína? Proč ano nebo ne? Považujete jej pro svůj život či práci ve městě za důležitý? Pokud jste se o něj zajímali, co Vás na něm zaujalo, nebo co se Vám na něm nelíbilo?

O územní plán jsem se zajímal. Je důležitý pro život a práci všech obyvatel města Kolína. Nemohu říci, že by mne některá jeho část zaujala více než jiná. Přál bych si, aby se město rozvíjelo jako město úspěšných.

4) Myslíte si, že instituce manželství zabíjí partnerskou lásku? Proč ano nebo ne?

Instituce manželství nemůže lásku ani zabíjet, ale ani udržet. Manželství pokládám za přirozený základ rodiny.

5) Myslíte, že člověk v životě sklízí to, co zasil (třeba i v minulých vtěleních) a je takto plně zodpovědný za své radostné či strastiplné bydlo?

Ano, v životě se zúročuje, co jsme se naučili a co jsme udělali. Nevěřím na minulá vtělení nebo něco podobného. Velmi hlasitě souhlasím s tím, že každý je za svůj úspěch plně odpovědný.


 

Související:

 
 

 

 

© MUDr. Milan Cabrnoch 2003