Informační stránky poslance MUDr. Milana Cabrnocha
| Novinky | Mapa stránek |
ROZHOVOR

Odpovědi do ankety MF DNES

MUDr. Milan Cabrnoch, 10. května 2000

rozhovor

1) Kam se chystáte letos na dovolenou a kolik za ni plánujete utratit peněz?

Chystám se pod stan do Jižní Dalmácie, loni mne stála dovolená na stejném místě asi tak 30.000,- Kč pro 4 osoby.

2) Které lokality středočeského regionu byste s hrdostí ukázal svým zahraničním známým a za které byste se naopak styděl?

Jsem hrdý na celou naši zemi a nemám rád poklonkování před cizinci. Mé město Kolín je krásné, má rodná Kutna Hora ještě krásnější. Pokud bych však byl odjinud, jisti bych vodil své hosty právě do míst svého dětství.

3) Považujete za normální na přelomu tisíciletí, aby na silniční most u obce Kochanky na Mladoboleslavsku, který v březnu strhla rozvodněná Jizera, nedal stát potřebné peníze dříve než za dva roky?

Neznám konkrétní situaci u obce Kochanky. Pokládám za normální, že postavíme jenom to, na co máme.

4) Domníváte se, že současná a plánovaná těžba vápence v Českém krasu ohrožuje přírodu a krajinu tohoto uzemí? Pokud ano, jak by se dal podle Vás tento problém řešit?

Těžba jakéhokoliv nerostu vždy více nebo méně poškozuje krajinu. Je mi to vždy moc líto. Na druhé straně však asi nejsme ochotni bez těchto surovin žít. Vždy je třeba hledat nejméně bolestivé řešení.

5) Na uzemí středních Čech chátrá mnoho opuštěných vojenských objektů. Co se dá udělat pro to, aby získaly nové majitele?

Armáda musí objekty opustit a uvolnit. Poté pokládám za možné převést objekty na obce a umožnit jim je prodat či v mezích možností spravovat a užívat.

6) Je podle Vás správné, že do krajských zastupitelstev mohou lidé kandidovat pouze za politické strany? Jaké důvody podle Vás zákonodárce k tomuto rozhodnuti vedly?

Ano. Jsem silným zastáncem systému politických stran. Jejich kandidáti jsou vybíráni podle schopností a po celou dobu své funkce jsou zodpovědní svému jasnému programu i straně, která je vyslala tento program realizovat. Klasickým příkladem neprůhlednosti tzv. Nezávislých je údajně pravicové vedení města Kolína a jeho dlouhodobá spolupráce s komunisty.

7) Využívají podle Vás soudy dostatečně možnosti udělovat alternativní tresty?

Nevím přesně, ale myslím, že ne. Přitom jsou alternativní tresty podle mne jedním z možných řešení problému našeho vězeňství.

8) Mají okresní úřady rozdělovat uzemní vyrovnávací dotaci, kterou dostávají ze státního rozpočtu, rozdělovat mezi obce?

Samozřejmě ano. Ale nejenom mezi obce, ale i subjektům, které slouží občanům více obcí či celého okresu.


 

Související:

 
 

 

 

© MUDr. Milan Cabrnoch 2003